Szórakozás

Csütörtöktől lehűlés jön

esos-vakacio(210x140)(6).jpg (eső, nyaralás, vakáció)
esos-vakacio(210x140)(6).jpg (eső, nyaralás, vakáció)

Kedden a hétfőihez egészen hasonló idő várható: napsütéssel, itt-ott záporral. Szerdán változóan felhős lesz az ég, elszórtan fordulhat elő eső, zápor, zivatar. 20-21 fok körüli maximumok lehetnek. Csütörtökön borult, zivataros idő ígérkezik, 19 fokos maximummal.

Kedden a nap nagy részében az időnként erősen megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, főként északon várható szórványosan zápor, az Északi-középhegység térségében egy-egy zivatar is kialakulhat. Délutántól dél felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely estétől meg is vastagszik, és akkor délen már eső is lehet. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős idő várható, napos időszakok inkább csak kezdetben, északnyugaton valószínűek. Többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 22 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, majd a délután második felében nyugaton felszakadozik a felhőzet. Sokfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14, 19 fok között alakul.

Pénteken északkeleten is csökken, majd nyugaton megnövekszik a felhőzet, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Eleinte főként északkeleten, délután inkább nyugaton valószínű szórványosan záporeső. Eleinte az északnyugati szél helyenként még megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik