Szórakozás

Tarolt a viharos szél vasárnap

A vasárnap délután kezdődött zivatarok miatt a legtöbb esetben a viharos szél által okozott károkhoz riasztották a tűzoltókat.

A katasztrófavédelem egységeinek összesen csaknem nyolcvan helyen kellett beavatkozniuk a tegnap késő délután az ország dél-nyugati, nyugati részét elérő vihar miatt. Az erős szél több helyen fákat döntött ki, két helyen épületben is kár keletkezett. Budapesten, Baranyában, Tolnában, Somogyban, Zalában, Vasban, Veszprémben, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében kellett a tűzoltóknak a viharral kapcsolatos esethez vonulniuk. Bicskén egy családi ház tűzfala dőlt ki, az ott élő embert rokonoknál helyezték el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma nem kell a tegnapihoz hasonló viharokra számítani, de az ország északi, északnyugati részén záporok, a Kisalföldön egy-egy zivatar is kialakulhat. A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján ma sehol sincs érvényben veszélyes időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés, illetve riasztás-olvasható az OKF Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik