Szórakozás

A halálból jött vissza Xavér édesapja

Varnus Xavér (Varnus Xavér)
Varnus Xavér (Varnus Xavér)

Az orgonaművész retteg a pillanattól, amikor egyszer majd örökre elmennek a szülei. Azt mondja, fogalma sincs arról, hogy lehet ezt épp ésszel felfogni, túlélni.

Xavér, amikor az édesapja életveszélyes állapotban kórházba került, majd rá pár héttel megműtötték, a nyilvánosság segítségét kérte. A Bestnek elmesélte, úgy érzi, egyedül képtelen lett volna megbirkózni a helyzettel.

„Apa agyi infarktust kapott, nem tud beszélni, apán életmentő műtétet hajtanak végre, ebben a percben tolták be a műtőbe. Segítsétek őt azzal, hogy rá gondoltok! Ugye nem lesz baj, és túléli?!” – szólt az interneten a fájdalmas segélykiáltás.

„Békeidőben az ember nem is tudja, milyen erősen kötődik a szüleihez. Persze nem vagyunk egyformák, láttam olyat, aki hasonló esetben higgadt és nyugodt tudott maradni. Hogy miért kértem segítséget, és miért bízom a közösség erejében, erre van egy indiai példám. Ott egyes betegségeket, így a skizofréniát is úgy gyógyítják, hogy a beteget három napra bezárják egy szobába, a gyógyító pedig összehívja az egész családot és a barátokat – úgy 100-150 embert –, hogy éjjel-nappal a közelében legyenek, beszélgessenek róla, imádkozzanak érte. Közben esznek-isznak, végül hazamennek. Feldmár András világhírű pszichiáter szerint az összefogás, együttérzés sokat segíthet, akár el is múlhat a betegség. Egyet biztosan tudok: édesapám a halálból jött vissza, és ezért az orvosokon, ápolókon kívül hálás vagyok azoknak is, akik a gondolatok szintjén segítettek nekünk” – vélekedik Varnus Xavér, akinek édesapja már túlvan az életveszélyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik