Szórakozás

Hajdú megvédi Schobertet

Schobert Norbi (Schobert Norbi)
Schobert Norbi (Schobert Norbi)

Facebook-oldalán állt ki Norbi mellett Mr. Frizbi. Hajdú Péter nem érti, miért követelik az életmód-szakemberen a DVD-in használt zenék jogdíját.

Azt ugyan, hogy fizetett-e jogdíjakat, vagy nem Schobert Norbi, nem tudni, annyit azonban már igen, hogy több – az ügyben érintett – DJ arról beszélt a Blikknek, hogy a fitneszgurutól egy fillért nem láttak.

Sterbinszky Károly például értetlenül áll Norbi nyilatkozatai előtt, állítja, semmi olyasmi nem történt, amit Norbi az elmúlt napokban előszeretettel nyilatkozott.

„Semmiféle joglemondó nyilatkozatot nem írtam alá, már csak azért sem, mert nem én vagyok a dalok tulajdonosa. Úgy indult a közös együttműködés, hogy szabadtéri fellépéseikhez készítettem egy mixet különböző felvételekből. Arról meg pláne nem beszéltünk, hogy hanganyagot úgy adok át neki, hogy azt kereskedelmi forgalomba hozza. Igaz, felmerült, hogy ez a zenei anyag esetleg később egy hazai kiadó égisze alatt megjelenik, ezért én akkor jeleztem neki, hogy le kell jogosítani a zenéket – mondta a napilapnak a DJ, aki állítása szerint a fitneszgurut még az illetékes kiadókhoz is elirányította.

A rendkívül kínos ügy Hajdú Pétert is szóra bírta, aki a Facebookon kelt Norbi védelmére.

„Valaki mondja el végre, hogy hirtelen miért lett ellenség Schobert Norbi?  Munkássága példaértékű, s ezt komolyan mondom. Kitalált és létre hozott egy terméket, amellyel rengeteg embernek segített és segít a mai napig! Nem abból él, hogy beleköt másokba, nem abból él, hogy keresi a felületet, hogy éppen kinek hátán tudna feljebb kúszni és kitörni a sikertelensegből. Schobert Norbi sikeres üzletember, aki az egyik legjobb abban, amit csinál! Letett valamit az asztalra, méghozzá nem is akármit!” – posztolta, ám bejegyzésének vajmi kevés köze van a konkrét kérdéshez, ami – akárhogy is csűrjük-csavarjuk – mégiscsak arról szólna, fizetett-e Norbi, vagy sem. Ez pedig nem érzelmi kérdés…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik