Szórakozás

Legfeljebb 16 fokra számíthatunk ma

Hétfőn Fejér megyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Vasárnap este és a hétfőre virradó éjjel az ország északkeleti, keleti harmadán várható több helyen zivatar. Hétfő hajnalban, reggel inkább már csak a keleti határvidéken lehet dörgés, villámlás. Főként az éjszaka első felében néhol heves zivatar is lehet, amelyet nagyméretű jég és/vagy 90 km/h feletti szélroham kísérhet. Helyenként felhőszakadás is létrejöhet. Az északnyugati szelet főként a Dunántúl középső részén és a Duna-Tisza közén viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik.

Hétfőre több megyére, köztük Fejér megyére is citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, a várható erős széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor. Keleten, északkeleten többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, de Szabolcsban ennél kissé melegebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik