Szórakozás

Lehúzott ablaka miatt büntettek egy szegedi autóst

rendőr (rendőr)
rendőr (rendőr)

10 ezer forintra büntették a rendőrök azt a 72 éves férfit, aki lehúzva hagyta a kocsija ablakát, és elfelejtette bezárni az autóját. Ez szabálysértésnek minősül.

A 72 éves férfi a Szeged Plazában lévő egyik üzletben vásárolt, amikor a biztonsági őr odament hozzá, és megkérdezte tőle, övé-e a kék Toyota a parkolóban, mert nagyon nézelődnek körülötte a rendőrök. Kiderült, hogy az idős férfi nyitva felejtette az autót, sőt mivel egy kiskutya is volt a gépkocsiban, az ablakokat is lehúzva hagyta.

„Azt mondták a rendőrök, nem kell megijedni, csak 10 ezer forintra büntetnek”– mesélte.

„A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei az áruház parkolóját ellenőrizték, amikor észrevették, hogy egy járművet tulajdonosa őrizetlenül hagyott, lehúzott ablakkal, lezáratlanul. A rendőrök bementek a plázába, bemondatták a jármű rendszámát, és megkérték a tulajdonost, hogy fáradjon az autójához. A férfi nem sokkal később meg is érkezett. A rendőrök felhívták a figyelmét, hogy az értékei megóvása érdekében legközelebb ne hagyja nyitva az autóját. Az intézkedés valóban helyszíni bírsággal zárult, ugyanis a férfi szabálysértést követett el” – közölte a Délmagyarországgal Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik