Szórakozás

Ma sem maradunk zivatar nélkül

A Kárpát-medence fölött egy sekély ciklonális mező helyezkedik el. Az itt lévő nedves, labilis levegő kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának. Ma is több helyen és elsősorban a nap második felében számíthatunk zivatarokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területén citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és a várható felhőszakadás miatt is. Zivatarok nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a középső tájakon, kisebb valószínűséggel keleten alakulnak ki. A zivatarokat helyenként felhőszakadás (30 mm-t meghaladó csapadék) kísérheti. Kis valószínűséggel egy-egy zivatarhoz jégeső és 80-90 km/h körüli széllökés társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma keleten változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel, csupán néhol alakulhat ki csapadék. Ezzel szemben másutt – különösen a Dunántúlon – gyakran erősen felhős idő várható, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra helyenként felhőszakadással, jégesővel. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében azonban viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután általában 22, 27 fok között alakul, keleten melegebb is lehet. Késő estére 16, 21 fok közé hűl le a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik