Szórakozás

Bringára vált az olimpikon kajakozó

Dudás Miklós fantasztikus bátorsággal vágott neki a WestEnd City Center tetőkertjében az egykerekezésnek. A sportoló, aki nem mellesleg imádja a bicajozást, hiába akkora, mint Góliát, a kisebb termetű biciklisek simán lehagyják.

„Imádok biciklizni, nagyon tetszenek a biciklis szerkók és minden, ami képviseli ezt az életérzést. Az más kérdés, hogy tudom, nem lennék túl erős ebben a sportágban, mert az rendben, hogy a felsőtestem erős, de piszkafa vádlim van, és alulmaradnék a gyakorlott bringásokkal szemben.” – mondta nevetve az olimpikon. „Elkötelezett vagyok a sport minden formája iránt, úgyhogy a V4 maraton május 17-ei rajtján biztosan ott leszek, ha nem is tekerem végig a több mint 500 kilométeres távot Krakkóig!”

A húszéves múltra visszatekintő visegrádi együttműködést népszerűsítő V4 kerékpárverseny május 17-én rajtol Budapesten a WestEnd bevásárlóközponttól. Az 533 kilométeres túra Szlovákián és Csehországon keresztül vezet Lengyelországba a krakkói célhoz. A versenyre 300 nevezőt várnak. Ebből 120 helyet tartanak fenn a lengyel, 60-60-at a szlovák és magyar, 40-et a cseh, és 20-at a keleti partnerországokból érkező versenyzőknek.

Amíg a vállalkozó szelleműek az 533 kilométeres Budapest-Krakkó távot teljesítik, addig itthon is izgalmas kerékpáros programok várják az érdeklődőket május 17-19 között a WestEnd Millennium Tetőkertjén és belső közös területein.

Az egészen kis gyerekektől a nagyszülőkig mindenki számára teljesíthető útvonallal indul a családi bringatúra. Szinte végig sík terepen és ahol csak lehet kerékpárúton halad. A résztvevőket legalább két frissítő állomás segíti majd. A rajt és a cél a WestEnd tetőkertjén lesz. A túra átlagos távja 20 és 30 kilométer között változik, a pénteki és szombati napon 11 órakor indul túravezetővel.

Lesz még Cycle-chic divatbemutató a legdivatosabb bicajos lányokkal, illetve gyerek KRESZ pálya, melyen az apróságok játszva tanulhatják meg a biztonságos kerékpározás alapjait. A program során segítők magyarázzák a szabályokat, figyelik a kicsik minden mozdulatát. A KRESZ pálya mindhárom napon végig üzemel majd.

Az érdekességek között szerepel még a különleges kerékpárok kiállítása, illetve tesztpályája. De lesznek még extrém sport bemutatók speciális kerékpárokkal, mesterséges elemekből kialakított pályán, látványos ugrásokkal, akrobatikus elemekkel és trükkökkel.

A WestEnd Tetőteraszán fel lép majd többek között a Visegrádi Band és az Indiretta nevű zenekar is, és a hétvégére megnyílik egy 300 kerékpár befogadására alkalmas őrzött tároló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik