Szórakozás

Zivatarok váltják a kánikulát

Egy-egy intenzívebb zivatar is lehet 70 km/h feletti széllel, jégesővel és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadékkal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, ma reggel főként a Dunántúl északkeleti részén, Pest megy északi részén, az észak-magyarországi régióban, illetve északkeleten alakulnak ki zivatarok, de átmenetileg a délelőtti órákban meg is szűnhet az országban a zivatartevékenység.

Ma a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé lesz erősen felhős az ég, és több helyen lehet zápor, zivatar. Késő délután délnyugat felől csökken a felhőzet, este már csak északkeleten számíthatunk csapadékra. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati, keleten pedig élénk, időnként erős lesz a délnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19, 25 fok között alakul, de keleten 26, 28 fok is lehet. Késő este 15 és 20 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Az OMSZ több megyére újabb figyelmeztetéseket adott ki, Fejér megyében elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben: a valószínűbb forgatókönyv szerint a déli óráktól előbb a Dunántúl középső területein, majd kelet felé fejlődve az ország középső részén, illetve délután, este leginkább Észak-Magyarországon és az Alföld északi felén várható zivatar. Elsősorban az északkeleti országrészben magasabb a kockázata hevesebb zivataroknak, melyeket 80-90 km/h-t meghaladó szél, nagy méretű jég és felhőszakadás (30 mm feletti csapadék) is kísérhet-írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik