Szórakozás

Elkezdődött a zivatarszezon

Az elmúlt napokban már elég jól látszott az előrejelzésekben, hogy május 2-ától megváltozik időjárásunk, és az addigi szárazabb idő után egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Tegnap a fejér-megyei Felcsúton 84, a Dunaújváros melletti Tass községben 109 km/h-s széllökést regisztráltak az automaták.

A légkör nem tréfálta meg az előrejelzőket, és valóban többfelé volt dörgés, villámlással kísért erős záporeső, sőt néhol heves kísérőjelenségek is előfordultak-írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.

A hosszúra nyúlt tél után április második felében beköszöntött a rövidke tavasz, majd április végén, május elején már július közepének beillő hőmérsékleteket is mértek.

Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a tegnapi nappal elkezdődött a zivatarszezon. A májustól augusztusig terjedő időszakban fordul elő a legtöbb zivatar hazánkban. Az év legcsapadékosabb hónapjai szintén erre az időszakra esnek, vagyis ezen csapadék nagy része záporokból, zivatarokból hull.

Ezen felhőkben, illetve környezetükben az erős intenzitású csapadék és jégeső mellett viharos széllökések is előfordulhatnak. Tegnap a fejér-megyei Felcsúton 84, a Dunaújváros melletti Tass községben 109 km/h-s széllökést regisztráltak az automaták.

Az előrejelzések szerint a következő napokban sem maradunk záporok, zivatarok nélkül, hol több, hol kevesebb helyen számíthatunk megjelenésükre- olvasható az OMSZ honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik