Szórakozás

Spanyolországban havazik

A múlt heti nyárias idő egy csapásra téliesbe fordult át, még a tengerparton is havazott.

Bár Spanyolországban az év ezen szakaszában nem szokatlan a gyors időjárás-változás, a mostani havazásazonban a múlt heti nyárias időt követően bizonyára emlékezetes marad az itt élő emberek számára- írja az Időkép.

Még a tengerparti területeken is volt, ahol 10 centimétert meghaladó hó hullott, miközben Madrid környékére a Spanyol Állami Meteorológiai Szolgálat (AEMET) 20 centimétert meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására figyelmeztetett. 18 régióban van érvényben riasztás fagypont alá csökkenő hőmérséklet miatt.

Az Ibériai-félsziget belső, száraz kontinentális éghajlatú területein télen nem ritka a fagy és olykor-olykor havazni is szokott. A mostani lehűlést és havazást az okozza, hogy észak felől nagymennyiségű hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el a térséget, mely a Földközi-tenger nedves levegőjével találkozva egy lassan mozgó ciklonrendszert generált Spanyolország fölött.

Az elkövetkező egy-két napban még marad a csapadékos időjárás, viszont a magasban zajló melegedés miatt a hegyekben is egyre inkább esőre vált a hó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik