Szórakozás

Sipos F. Tamás lett a Republic új énekese

Buthy Lilla

2013. 04. 26. 08:41

Sipos F. Tamás, az Exotic egykori frontembere lett a Republic énekese - derül ki a zenekar Facebook-oldalán tett csütörtöki nyilatkozatból.

“Csodálatos éveket töltöttünk együtt veletek, a közönségünkkel, rajongóinkkal, barátainkkal. A sajtó viszonylag keveset foglalkozott velünk, de hittük, hogy ez így jó! Mi ugyanis nem szeretjük a botrányokat, csak zenélni akarunk és hogy együtt énekelhessük veletek a dalainkat. Cipő halála egyformán mindannyiunk tragédiája!

Ezt a mérhetetlen veszteséget mindenki a maga módján éli meg. Akadnak, akik legszívesebben leírnák a zenekart, megint mások bíztatnak, segítenek, hogy tovább éljenek a dalok. Az elmúlt hetekben magunk is rengeteget tépelődtünk, hogy mit tegyünk ? Végül a közös zenélés mutatott utat és nyújtott vigaszt. Megerősödött bennünk az az elhatározás, hogy nem hagyhatjuk veszendőbe menni életünk közösen létrehozott zenei részét. Döntöttünk! Szeretnénk újra álmodni, zenélni, folytatni a közösen megkezdett utat! A Republic bennünk és általunk él tovább!  Tudjuk, hogy semmi sem lesz már ugyanolyan mint régen volt. Cipő pótolhatatlan, ugyanakkor hisszük, hogy a legtöbbet a színpadon tehetjük az “Őrzésért” azért, hogy versei, dalai a zenénkkel együtt fennmaradhassanak.

Ahhoz, hogy ezt méltó módon tehessük, szükség van egy olyan segítő „hangra”, aki közreműködik a dalokban. Ezt a hangot Sipos F. Tamásban találtuk meg, aki eddig is ezer szállal kötődött hozzánk. Több mint negyed százada, az 1988-as Interpop fesztiválon kötöttünk barátságot, ahol egymás után lépett színpadra Patai Tamás a Moho Sapiens, Nagy László Attila a Fan – Fan, Boros Csaba a Känguru és Sipos F. Tamás az Exotic színeiben. Később Cipő és Tamás is megismerték egymást Czakó Ildikó (Gombóc) személyén keresztül (ő nevezte el Lacit Cipőnek). Végül egy misztikus párhuzam: Sipos F. Tamásnak – akárcsak a zenekarnak – február 23-án van a születésnapja!”-  fogalmazott a zenekar, amely csütörtökön Egerben lépett először színpadra Sipos F. Tamással.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.