Szórakozás

Egy hónapja még havazott

Március 26-án havazott és napközben is fagyott, ma - egy hónappal később - szikrázó napsütés és néhol 30 fok is volt.

Ugyanannyira volt meleg pénteken, mint 27 évvel korábban: 1986-ban a kisteleki mérőállomáson ezen a napon 30,2 fokot mértek. A mai napon Baján pontosan ugyanannyit mértek: 30,2 fokot. Az április 26-ai melegrekordon így már két időpont is osztozik. Az Időképes automaták közül a kiskunhalasi mérte a legmagasabb értéket, ott 31.4 fokon állt meg a mai csúcs.

Szombaton szintén 25 30 fok körüli hőmérséklet várható, de az ország egyes területein, Zala és Somogy megyében, illetve a Duna vonala mentén felhős lehet az ég és elszórtan záporokra, néhol zivatarokra is számíthatunk.

Pontosan egy hónappal ezelőtt, 2013. március 26-án tavasz helyett telet idéző volt az időjárásunk: az ország nagy részén fagypont körül alakult a hőmérséklet, a Dunántúl nyugati felén azonban délután 2-kor is -2, -3 fokot mutattak a hőmérők. Most, egy hónappal később majd’ 30 fokkal melegebb van, még arra is van esély, hogy megdőljön a korábbi melegrekord- írja az Időkép.

Emellett március 26-án hazánk túlnyomó részén havazott, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén néhol 10-15 centis hóréteg borított a földeket. Ezzel szemben ma szinte mindenütt derült ég, szikrázó napsütés jellemzi időjárásunkat. Nem is gondolná az ember, igaz?

Jövő hét elejére igazi nyári idő köszönt be, sok napsütésben bízhatunk. Időnként megerősödik a délies szél. Kedden helyenként már a 30 fokot is eléri a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik