Szórakozás

Ma van a Lányok Napja

diáklány (diáklány)
diáklány (diáklány)

A Lányok Napja eseménysorozat keretében tizennyolc magyar városban mintegy háromezer 9-11. évfolyamos diáklány számos "férfias" szakterületekbe nyerhet betekintést ma az IT, az elektronika és a műszaki területeken tevékenykedő vállalatoknál.

Magyarországon második alkalommal rendezik meg az idén 62 programból álló eseménysorozatot, amelyhez 18 városból összesen 38 vállalat, 10 egyetem, négy kutatóintézet és egy múzeum kapcsolódott. Az akció célja, hogy a lányok pályaválasztása ne függjön családi vagy társadalmi nyomástól, és az arra nyitottak karriert építhessenek a nők számára ma még talán tabunak számító területeken is.

A mozgalom az Egyesült Államokból 1993-ban indult el, azért, hogy a műszaki területek iránt érdeklődő lányok betekintést nyerhessenek a férfiasnak számító szakterületekbe.

Az április 25-i eseményhez idén egy párhuzamos kezdeményezés, a telekommunikációs és infokommunikációs technológiákkal kapcsolatos foglalkozások népszerűsítésére létrejött Girls in ICT is csatlakozik Magyarországon, amelyet a Nők a Tudományban Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége közösen rendez meg, a Lányok Napja tematikus részeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik