Szórakozás

Bostoni robbantás – A Carnajev testvérek apja az USA-ba utazna

Bostoni-robbantok(1)(210x140)(2).jpg (bostoni robbantók)
Bostoni-robbantok(1)(210x140)(2).jpg (bostoni robbantók)

A bostoni merényletet elkövetésével gyanúsított Carnajev fivérek apja azt tervezi, hogy az USA-ba repül, de az utazás időpontja még bizonytalan - jelentette csütörtökön a Rosszija 24 orosz állami televízió.

Anzor Carnajevnek nincs szüksége vízumra, mivel az elfogásakor lelőtt idősebbik fiához, Tamerlanhoz hasonlóan ő az Egyesült Államok állampolgára – közölte a szülőknek jogi segítséget nyújtó moszkvai ügyvéd. Zaurbek Szadahanov az orosz emberi jogi biztos mellett működő szakértői testület tagja magánszemélyként segít a bostoni merénylők szüleinek, akik Dagesztán fővárosában tartózkodnak.

A Rosszija 24 emlékeztetett arra, hogy szerdán a moszkvai amerikai nagykövetség munkatársai felkeresték Carnajevéket Mahacskalában, és elbeszélgettek velük.

A Vesztyi FM orosz állami rádió szerint Zubejdat Carnajev, a bostoni merénylők anyja korábban szintén el akart utazni az Egyesült Államokba, de később azt közölte, hogy valószínűleg csak a férje megy oda.

Az asszony azt kockáztatja, hogy letartóztatják, ha belép az USA területére, mivel ott lopás miatt eljárás folyik ellene. A vád szerint a merénylők anyja 1600 dollár értékű ruhaneműt tulajdonított el a bostoni Lord and Taylor áruházból és tavaly októberben nem jelent meg a bíróság előtt – közölte az orosz rádió az ABC News amerikai televízió híradására hivatkozva.

A Kavkazszkij Uzel nevű kaukázusi hírportál emlékeztetett arra, hogy egyes orosz hírügynökségek mahacskalai belügyi forrásokból úgy értesültek: a Carnajev fivérek szülei az amerikai hatóságok képviselőivel arról állapodtak meg, hogy elutaznak az Egyesült Államokba a vizsgálat idejére és részt vesznek abban.

Heda Szaratova csecsen jogvédő kedden azt jelentette be, hogy a Carnajev szülők sokkhatás alatt vannak, időt kérnek, de csütörtökön megjelennek a sajtó képviselői előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik