Szórakozás
Sáringer Károly (Saringer Karoly)

Leúszta az alkoholizmust Sáringer Károly

Koppán Viktor

2013. 04. 22. 08:26

Elvesztette szüleit, inni kezdett, majd jött a lecsúszás, előbb kirúgták, majd otthonát is majdnem elvesztette, és jött a kórház, na meg az egykori osztálytárs, aki kihúzta a a bajból, most újra sportol.

Huszonőt évvel ezelőtt történt, hogy a fehérvári Sáringer Károly sportújságíró társával, Göde Ferenccel végígúszta a Dunát mintegy 417 km hosszan 10 nap alatt. Azóta alaposan megváltozott az élete, annyira, hogy teljesen tönkrement és az alkoholizmusba esett. – írja a Blikk. Az ehhez vezető út azért ennél sokkal tarkább, hiszen a Duna-úszás után azért még írt 22 könyvet is az újságíró.

“A pekingi olimpián forgattam, amikor jött a hír, hogy édesapám beteg. Nem sokkal később elhunyt, és egy éven belül szegény édesanyám is követte – kezdte történetét. – Néhány hónap alatt alkoholista lettem. Egy hajszál választott el a hajléktalanszállótól, elveszítettem az állásom, pénzem is alig maradt, és kórházba kerültem.

Az egykori tévésnek már minden reménye elszállt, amikor betoppant életébe az általános iskolai osztálytársa, Göde Ferenc, akivel negyedszázada végigúszta a Dunát.

“Húsz éve nem találkoztunk. Azt mondta, hallotta, mi van velem, és segíteni akar. Nem hittem benne, hogy ki tudok lábalni az alkoholizmusból. De Feri nem adta fel. Mélyen hívő ember, talán ezért nem veszítette el a hitét bennem. Rábeszélt: kezdjek újra úszni.”

Ennek következtében Sáringer lemondott az alkoholról és újra értelmet nyert élete. Legújabb célja, hoggy négy óra alatt 10 kilométert fog leúszni.

“18 kilót kellett fogynom, mindennap járok úszni és heti háromszor kondizni.”

Április 3-án 2 óra alatt 6 kilométert úszott le, és nem is akar arra gondolni, hogy pár hónapja még lábra sem tudott állni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.