Szórakozás

Őrizetben a fenyegetőző csaló

bilincs(210x140)(1).jpg (bilincs, )
bilincs(210x140)(1).jpg (bilincs, )

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen fogták el azt a 26 éves szerbiai állampolgárságú férfit, aki miután csalást követett el az egyik szegedi áruházban, még az őt visszatartó biztonsági őrt is megfenyegette.

A szerbiai férfi április 13-án társával úgy vásárolt meg kettő ütve fúrót és egy fűnyírót, hogy azok árcímkéjét átcserélték, így a valós ellenértéknél kevesebb összeget fizettek ki – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az áruház alkalmazottai április 20-án észlelték a csalást, amikor a két férfi visszatért az üzletbe, hogy a műszaki cikkek után megfizetett adót visszaigényeljék. Ekkor a biztonsági őr közölte velük, hogy feljelentik őket. A 26 éves férfit a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta, annak társa viszont autóval elmenekült. Őt a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Rókusi körúton fogták el. A szerbiai állampolgárok ellen csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A 26 éves férfi még este visszatért az áruházba, ahol az őt elfogó biztonsági őrt és családját magyar nyelven életveszélyesen megfenyegette, majd távozott. A bejelentést követően a férfit a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogták el a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, amikor el akarta hagyni Magyarországot.

A Szegedi Rendőrkapitányság a 26 éves szerbiai állampolgárt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik