Szórakozás

Három kismacska potyázott a szegedi vonaton

cicák (cica, )
cicák (cica, )

Három potyautas macskakölyköt találtak a Budapest-Szeged vonaton, kiket a Szegedi Cicamentők fogadtak be.

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete ügyeletére hívás érkezett pénteken az esti órákban. Egy lelkiismeretes, állatbarát jegykezelő jelentette, hogy a Budapest-Szeged vonaton az utasok hangosan síró, néhány napos macskakölyköket találtak az ülések mögött. A magatehetetlen, pár napos, még vak kölyköket dobozba gyűjtötte, és Szegedre érkezve elhelyezést keresett számukra, végül a Szegedi Cicamentők fogadta be a 3 kis árvát. Ideiglenes befogadójuk – egyik tagunk – azóta -2-3 óránként táplálja a csöppségeket, helyettesíti a cicamamát.

“Ilyenkor tavasszal a legszokatlanabb helyekről érkeznek kidobott kölykök egyesületünkhöz, sokszor az éhhalál, a kihűlés határán. Vonatról még nem kaptunk kölyköket, de az emberi leleményesség határtalan.

Ezeknek a cicáknak már megszületni sem lett volna szabad. Elhagyásukat a törvény állatkínzásnak minősíti és bünteti. A felelős állattartási kultúra kialakítása egyesületünk egyik fontos feladata. A nem kívánt szaporulat elkerülésének leghumánusabb módja az ivartalanítás” – olvasható a Cicamentők közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik