Szórakozás

Halálos üzemi baleset Dunaújvárosban

Halálos üzemi baleset történt péntek hajnalban Dunaújvárosban, az egyik Vasmű úti gyárban - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy egy munkásra nagy mennyiségű fémhulladék hullott. A balesethez a létesítményi tűzoltókat riasztották, ők segítettek az elhunyt kiemelésében.Hozzátette, hogy a munkabaleset nem veszélyes üzemben és nem veszélyes anyag környezetében történt.

Jankó Zoltán, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének igazgatója az MTI érdeklődésére megerősítette a baleset tényét. Elmondta, hogy a baleset pénteken hajnali fél egykor történt, és a rendőrség bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a körülményeit.

Az ISD Dunaferr Zrt. közleménye szerint az ércelőkészítő és darabosító üzemben pénteken hajnalban tragikus kimenetelű munkabaleset történt. A baleset következtében egy ember – a vállalat kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott dolgozója – a helyszínen elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik