Szórakozás
Közúti ellenőrzés (Közúti ellenőrzés)

Csongrád megyében is lecsapnak a gyorshajtókra

24.hu
24.hu

2013. 04. 19. 09:39

Csongrád megyében is fokozottan ellenőrzik a gyorshajtókat az európai Tispol akció keretében.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata)évente több alkalommal nemzetközi közúti ellenőrző akciókat szervez. Ezeket az akciókat a TISPOL-hoz csatlakozó 29 ország területén egyidejűleg, egységes céllal hajtják végre. Minden egyes kampány egy-egy kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatú jogsértő cselekmény, vagy jelenség visszaszorítására irányul.

A TISPOL Operational Group  éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági ellenőrzés európai szintű végrehajtása 2013. tizenhatodik hetében történik, mely kifejezetten a sebességellenőrzésre terjed ki.

Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27%-a, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40%-a vezethető vissza a gyorshajtásra.

Magyarországon a fokozott sebességellenőrzés április 18. és 2013. április 20. között tart. Az akció országos szintű. A fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Főfelügyelőségeinek munkatársaival együttműködve végrehajtott ellenőrzésekre.

Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.