Szórakozás

Rács mögött a halálra éheztetett kisfiú szülei

Nagy Zoltán

2013. 04. 19. 12:40

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyermek anyját és apját.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy vasárnap a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni annak a másfél éves gyermeknek az életét Agárdon, akit szülei feltételezhetően halálra éheztettek.

A Fejér Megyei Rendőrkapitányság folyamatosan kihallgatta a tegnapi napon a kisgyereknek az apját és anyját, eddig úgy, hogy szabadlábon védekezhettek.

A mai napon a fehérvári bíróságon az apát kihallgatta a bírónő is, mivel az ügyészség a szabadlábon történő védekezést megtámadta, s a szülők előzetes letartóztatását kérte.

A Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Kató Miklós kijelentette, hogy a másfél éves kisgyermek halálának oka a keringés összeomlása volt, ami mögött a gondozás elmulasztása állt, amely megalapozza a különös kegyetlenséget, valamint újabb minősítő körülménynek számít, hogy az áldozat kiskorú. A nyomozás során a gyermek táplálásával, gondozásával kapcsolatos valamennyi körülményt fel kell tárni, ez által ugyanis akár további felelősökre is fény derülhet – mondta a szóvivő.

Kató Miklós elmondta, a főügyészség azért kéri az előzetes letartóztatást, mert mindkét szülő esetében fennáll az életfogytig tartó szabadságvesztés, ami miatt esetleges szökés, illetve a még be nem gyűjtött tárgyi bizonyítékok eltüntetése is előfordulhat. A bíróság ezt indokoltnak látta, így a szülőket harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fehérvár24 megtudta, hogy több tanú mellett a halott gyermek anyjának édesanyját is kihallgatták korábban, ezért a főügyészség szóvivőjétől megkérdeztük, hogy a nagymama is szóba jöhet-e gyanúsítottként, amire Kató Miklós azt felelte, hogy a nyomozás érdekében erről nem kíván nyilatkozni.

A gyanúsított F. Balázs ügyvédje, dr. Molnár Marcell az ügy menete miatt egyelőre többet nem akart elárulni.

A Fehérvár24 úgy tudja, az ügyvéd azt tartotta, tartja furcsa eljárásnak, hogy az első adatok ismeretében szabadlábon védekezhetett ügyfele, aztán három nap múlva a főügyészség megváltoztatja álláspontját annak ellenére, hogy F. Balázs büntetlen előéletű, együttműködő volt a vizsgálatok során, és az ügyvéd szempontjából semmilyen új adat nem merült fel, ami alapján feltételezhető lenne, hogy a vizsgálatot gátolná.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.