Szórakozás

Rács mögött a halálra éheztetett kisfiú szülei

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyermek anyját és apját.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy vasárnap a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni annak a másfél éves gyermeknek az életét Agárdon, akit szülei feltételezhetően halálra éheztettek.

A Fejér Megyei Rendőrkapitányság folyamatosan kihallgatta a tegnapi napon a kisgyereknek az apját és anyját, eddig úgy, hogy szabadlábon védekezhettek.

A mai napon a fehérvári bíróságon az apát kihallgatta a bírónő is, mivel az ügyészség a szabadlábon történő védekezést megtámadta, s a szülők előzetes letartóztatását kérte.

A Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Kató Miklós kijelentette, hogy a másfél éves kisgyermek halálának oka a keringés összeomlása volt, ami mögött a gondozás elmulasztása állt, amely megalapozza a különös kegyetlenséget, valamint újabb minősítő körülménynek számít, hogy az áldozat kiskorú. A nyomozás során a gyermek táplálásával, gondozásával kapcsolatos valamennyi körülményt fel kell tárni, ez által ugyanis akár további felelősökre is fény derülhet – mondta a szóvivő.

Kató Miklós elmondta, a főügyészség azért kéri az előzetes letartóztatást, mert mindkét szülő esetében fennáll az életfogytig tartó szabadságvesztés, ami miatt esetleges szökés, illetve a még be nem gyűjtött tárgyi bizonyítékok eltüntetése is előfordulhat. A bíróság ezt indokoltnak látta, így a szülőket harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fehérvár24 megtudta, hogy több tanú mellett a halott gyermek anyjának édesanyját is kihallgatták korábban, ezért a főügyészség szóvivőjétől megkérdeztük, hogy a nagymama is szóba jöhet-e gyanúsítottként, amire Kató Miklós azt felelte, hogy a nyomozás érdekében erről nem kíván nyilatkozni.

A gyanúsított F. Balázs ügyvédje, dr. Molnár Marcell az ügy menete miatt egyelőre többet nem akart elárulni.

A Fehérvár24 úgy tudja, az ügyvéd azt tartotta, tartja furcsa eljárásnak, hogy az első adatok ismeretében szabadlábon védekezhetett ügyfele, aztán három nap múlva a főügyészség megváltoztatja álláspontját annak ellenére, hogy F. Balázs büntetlen előéletű, együttműködő volt a vizsgálatok során, és az ügyvéd szempontjából semmilyen új adat nem merült fel, ami alapján feltételezhető lenne, hogy a vizsgálatot gátolná.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik