Szórakozás

Idén is keresik a legszínesebb magyar szót

24.hu
24.hu

2013. 04. 18. 12:42

Idén is meghirdeti a színes szavak versenyét a Fővárosi Beszédjavító Intézet és a Színes Város Csoport: a budapesti Erzsébet téren található interaktív tábla kockáiból rakhatják ki a verseny résztvevői az általuk legszínesebbnek vélt magyar szót.

A nevezőt és az általa kirakott szót ábrázoló fotókat május 9-éig lehet beküldeni a Színes Város Csoporthoz, a szavazók pedig május 16-áig voksolhatnak az interneten az általuk legszínesebbnek tartott szóra – tájékoztatta az MTI-t Flór Péter, a csoport főtitkára.

Tavaly a szavazók a szabadságot értékelték a legszínesebbnek, ezt a buborék és a gyöngy szavak követték.

“A szavak jelentésének színessége, hangzása vagy éppen beszédtechnikai sajátossága alapján kívánunk egyfajta szubjektív sorrendet megállapítani, és nem a legszebb szót keressük. A tavalyi eredményekből egyértelműen láttuk, hogy a nevezők megértették ezt az üzenetet” – magyarázta Mosányi Emőke, a Fővárosi Beszédjavító Intézet igazgatója.

A verseny nyertese – vagy párok esetében nyertesei – hetijegyet nyerhetnek az idei Sziget Fesztiválra.

Csütörtökön a helyszínen a Fővárosi Beszédjavító Intézet munkatársai óvodás gyermekekkel közreműködésével indították el a versenyt. Az intézet több mint egy évszázada a magyar nyelv és beszéd egyik legelkötelezettebb híve, a gyermeki nyelv fejlesztését és a választékos beszéd kialakítását kiemelten fontosnak tartja. Programjuk játékos gyakorlatait a kampányindító eseményen az utca embereinek is bemutatták. Mostantól három héten át csütörtökönként 16 órától a beszédtechnika alapjait felvillantó utcai nyitott órákat tartanak az intézet munkatársainak vezetésével az Erzsébet téren.

A QB Projekt köztéri üzenőfalát Varga Szilvia Marcella és Varga Dávid építész saját ötlet alapján készítette el. Az interaktív tábla 2010 óta látható az Erzsébet téren, az Akvárium tetején. A tábla a Színes Város Csoport munkáinak első szakaszában valósult meg. A kockát 2010 óta többször felújították és átfestették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.