Szórakozás

Hatalmas robbanás egy texasi gyárban

A texasi műtrágya gyárban történt hatalmas erejű robbanás hatalmas pusztítást okozott.

A helyi idő szerint szerda este történt robbanásban több százan megsérültek, és a gyár környezetében közel száz épület rongálódott meg, ezek között van egy idősek otthona is. Hivatalos és pontos információk még nincsenek az elhunytak számáról, a külföldi hírcsatornák szélsőséges becslései szerint akár hatvan áldozata is lehet a robbanásnak, de a CNN két halottról számolt be.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a pusztító erejű robbanást, a detonáció a Dallastól 130 kilométerre, délre, Waco településtől 32 kilométerre-északra lévő kisváros, West műtrágyagyárában történt.

A mentést nagyban nehezítette, hogy a robbanás után veszélyes anyagok kerültek a levegőbe, így a tűzoltók csak légzésvédő maszkban közelíthették meg a környéket.

Glenn A. Robinson, waco-i Hillcrest Baptist Medical Center vezérigazgató azt mondta a CNN-nek, hogy a kórházba 66 sérültet szállítottak be kezelésére, ezek közül 38 súlyosan megsérült. A halottakról még a kisváros polgármesterének, Tommy Muskanak sincsenek releváns információi- adta hírül a DailyMail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik