Szórakozás

Texasi robbanás: megerősítették, hogy vannak halottak, több tűzoltó eltűnt

Hivatalosan is megerősítették helyi idő szerint csütörtök hajnalban Texasban, hogy vannak halálos áldozatai az előző este egy műtrágyagyárban történt robbanásnak - jelentette honlapján a BBC brit közszolgálati tévé és rádióadó.

Dean Wilson, Texas állam közbiztonsági hivatalának tisztségviselője sajtótájékoztatón erősítette meg azokat az értesüléseket, hogy vannak halálos áldozatok, de pontos adatot nem közölt. Egyes jelentések legalább hatvanra teszik a halottak számát. Meg nem erősített hírek szerint több tűzoltó eltűnt.

Dean Wilson elmondta, hogy a mentőalakulatok házról házra járva átkutatják az érintett körzetet, a Dallastól 130 kilométerre délre fekvő West település műtrágyagyárának környékét. A kisváros 2700 lakosának felét evakuálták. A tűz még parázslik, tartani lehet esetleges újabb robbanásoktól.

Ahogy arról a Fehérvár24 is beszámolt a helyi idő szerint szerda este történt robbanásban több százan megsérültek, és a gyár környezetében közel száz épület rongálódott meg, ezek között van egy idősek otthona is. Egyelőre nem tudni, mi okozta a pusztító erejű robbanást, a detonáció a Dallastól 130 kilométerre, délre, Waco településtől 32 kilométerre északra lévő kisváros, West műtrágyagyárában történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik