Szórakozás

Az összes sebességmérőt bevetik

Egy nemzetközi közúti ellenőrzési akcióban április 18. és 20. között a rendőrség minden eszközével sebességet fog mérni.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal nemzetközi közúti ellenőrző akciót szervez. Ezeket a csatlakozott 29 ország területén egyidejűleg, egységes céllal hajtják végre. Minden egyes kampány egy-egy kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatú jogsértő cselekmény, vagy jelenség visszaszorítására szolgál, ezúttal a sebesség túllépések kiszűrésére.

Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27%-a, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40%-a vezethető vissza a gyorshajtásra.

Magyarországon a fokozott sebességellenőrzés 2013. április 18. és 2013. április 20. között tart. Az akció országos szintű. A fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Főfelügyelőségeinek munkatársaival együttműködve végrehajtott ellenőrzésekre. Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik