Szórakozás

Újabb meteor suhant el felettünk

Kedden este fél 11 előtt ismét egy fényes jelenség tűnt fel az égbolton, feltehetően egy meteor.

Két videó meteoros kamera is elkapta a tegnap esti tűzgömböt! Mind a kettő felvételén szépen látszik, de teljesen a Ludányhalászi kamera kapta el a több mint 6,5 másodpercig látható fényes meteort! A hullás ideje pontosan 22:26:14″ – írta meg az Időkép.hu-nak, Jónás Károly amatőr csillagász.

A derült égbolton felbukkanó fényes meteorról több észlelő is beszámolt:  “22:25-kor Kecskemétről Nagykőrösre tartottam kocsival, furcsa jelenséget láttam: hullócsillag jellegű dolgot, de neonzöld volt. Kb 3 másodpercig volt látható” – írta Szűcs Eszter Teréz az Időkép Facebook-oldalára.

Makra József István a következőkről számolt be: “Én Dunaújvárosban láttam egy erős fényű meteort. Nyugat fele, nagyon alacsonyan, gyorsan ment és nagy fénye volt . Meg is lepődtem, azt hitem repülő zuhan, mert nem láttam még ilyet. Ide érkezett valahova Dunaújváros mellé, mert alacsonyan volt.”

Egy másik beszámoló, Berényi Klaudia leírása szerint a csóvának kékes-zöldes színe volt: “22:20 körül egy meteort észleltem a fővárosból. Kékes-zöldes fénye volt és elég közelinek tűnt. A röppályája kb. a Szolnok-Esztergom vonalon lehetett.”-írja az Időkép.hu.

Pesti Attila a Kiskunfélegyháza-Kecskemét vonaltól északi irányba látta a jelenséget, beszámolója szerint szép kék színe volt a csóvának.

Ajánlott videó