Szórakozás

Órákon át figyelték az orvvadászt

Vadaszpuska(960x640)(10).jpg (vadászpuska, )
Vadaszpuska(960x640)(10).jpg (vadászpuska, )

Orvvadászokat fogott el a rendőrség Veszprém megyében.

A Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének fővadásza és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Bujpál Tamás r. törzszászlós április 11-én az éjszakai órákban ért tetten két személyt, akik egy engedély nélkül kialakított vadetető mellett, egy fán lévő tüzelőállásról figyelték a vadakat. Az éppen férfiakat igazoltatták, majd a környék átvizsgálásakor a helyszínen egy átalakított fegyvert találtak-közölte szerdán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók a házkutatás során engedély nélkül tartott lőszert, számszeríjat, vadász nyílvesszőket és több szarvas, őzbak, illetve muflon trófeát, vaddisznó agyarakat is lefoglaltak.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a lefoglalt fegyverek szakértői vizsgálatát rendelte el, melyeket a fegyverszakértő lőfegyvernek minősített.

A nyomozók az orvvadászathoz szükséges eszközökön túl az egyik személy lakcímén lefoglaltak közel 100-150 kg különböző fajtájú fagyaszott balatoni halat, illetve az orvhalászathoz szükséges eszközöket.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő eljárásban a gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek. P. Józsefet a járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, H. Lajos esetében pedig házi őrizetet rendelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik