Szórakozás

Családi tragédiát okozott a merénylet

Családi tragédiát okozott a bostoni kettős bombamerénylet: az egyik halálos áldozatnak, egy nyolcéves kisfiúnak az édesanyja és a húga is súlyosan megsebesült - közölték kedden amerikai médiaforrások.

Martin Richard a közönség első sorában állt, hogy láthassa, amint apja célba ér a maratoni futóversenyen. A kisfiú hatéves húga elvesztette az egyik lábát. Az anya a fején sebesült meg, rajta agyműtétet hajtottak végre, és jelenleg is válságos az állapota. A Richard család harmadik gyermeke, aki szintén nézője volt a bostoni maratonnak, nem sérült meg.

Az apa a massachusettsi Dorchester önkormányzatának egyik vezetője, az anya a helyi iskola alkalmazottja.
A robbantás egy másik áldozata egy 29 éves nő, aki egy étteremnek volt a vezetője. Barátjával odament a célvonalhoz, hogy lefotózzák, amint egy ismerősük épp beér a célba. A nő a robbanás következtében meghalt, barátja súlyosan megsebesült.

A merénylet következtében a kedd délelőtti hivatalos tájékoztatás szerint hárman vesztették életüket és 176-an szenvedtek sérüléseket. 17 sebesült állapota továbbra is válságos.

A bostoni rendőrfőnök keddi tájékoztatása szerint a merénylettel kapcsolatban eddig senkit sem tartóztattak le.
A CBS News értesülése szerint ugyanakkor a rendőrség őrizetet rendelt ki egy bostoni kórházban égési sérülésekkel ápolt szaúdi állampolgár mellé. A férfit, akit az FBI is kihallgatott, nem gyanúsították meg. Az illetőt egy polgári személy fogta el, amikor menekülni próbált a robbantások helyszínéről.

A szaúdi a CBS szerint tagadja, hogy köze lenne a merénylethez és együttműködik a hatóságokkal. Az Egyesült Államokban diákvízummal tartózkodó férfi Boston egyik elővárosában található lakását a massachusettsi rendőrség még hétfőn átkutatta. A nyomozók szemtanúk szerint több papír- és műanyagzacskót, valamint egy zsákot is magukkal vittek az épületből.

Massachusetts állam kormányzója, Deval Patrick kijelentette, hogy a merényletben két pokolgép robbant fel, a hatóságok más robbanószerkezet nem találtak. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kedden közölte, hogy nincs tudomása további fenyegetésről. A szövetségi nyomozók ugyanakkor a lakosság segítségét kérték a nyomozásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik