Szórakozás

Tíz órája oltják az égő istállót Cecén

tűzoltóság (tűzoltóság, )
tűzoltóság (tűzoltóság, )

Kigyulladt egy ötszáz négyzetméteres lóistálló Cecén, a hármas kiemelt fokozatú tűzhöz három megyéből érkeztek tűzoltók – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Fehérvár24-et.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy több ló elpusztult a kigyulladt istállóban. A földúton megközelíthető tanyán egy 85×15 méter alapterületű, nádtetős épület borult lángba. Az istállóból a lovak többségét a gondozó kiterelte, de közben a férfi égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. Egy lovat a hivatásos tűzoltók mentettek ki, és gyors beavatkozásuknak köszönhetően a szomszédos marhaistállóra a tűz nem terjedt át.

A katasztrófavédelem sárbogárdi hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésekor a téglaépület teljes terjedelmében égett. A lángok veszélyeztették a körülbelül húsz méterrel távolabb lévő marhaistállót, amelyből az állatokat már a tűzoltók terelték ki. A két épület között néhány szénabála is meggyulladt. A nádfedésű istálló oltása közben még egy lovat sikerült kimenteniük, öt állat azonban az égő épületben elpusztult.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a sárbogárdi, a paksi, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és a németkéri önkéntes tűzoltó egyesület tagjai fékezték meg. A tanyán se tűzcsap, se tűzivíz-tározó medence nincs, ezért négy vízszállító járművel – amelyek Paksról, Szekszárdról, Székesfehérvárról és Sárbogárdról érkeztek – kellett a vizet folyamatosan pótolni. Hajnalban a tetőszerkezet beomlott, az izzó részeket tízórás munkát követően még kedden reggel is (8:00 óra) oltják a hivatásos tűzoltók.

A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik