Szórakozás

Íme, a tavaszi fáradtság 8 legbiztosabb ellenszere

narancslé (narancs)
narancslé (narancs)

Nyolc tuti tipp a levertség, és a tavaszi fáradtság ellen!

1. A sok folyadék: a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában rendkívül fontos. Tavasszal nem gond, ha az ajánlott 2-2,5 liter folyadéknál kicsivel többet iszol. Segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól-írja a femina.hu.

2. A tisztítókúra: Érdemes a tavaszt egy salaktalanító, tisztító kúrával kezdened. Nem szükséges komoly léböjtbe kezdened, de három napot azért mindenképpen szánj rá. Ha sikerül száműznöd a felhalmozódott salakanyagokat, tested felfrissül, elmúlik a krónikus fáradtság.

3. C-vitamin: A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatod szervezetedet és gyorsan megszabadulhatsz a kimerültségtől. Tabletták helyett szavazz a gyümölcsökre, zöldségekre!

4. Napfény: A sötét tél során tested D-vitamin raktárai kimerülhettek, érdemes tehát az első napsugarak láttán kimerészkedned a szabadba. A D-vitamin jellegzetessége ugyanis, hogy kialakulásához napsugárra van szükség.

5. Mozdulj ki! Talán a tavasz első heteiben fáradtabbnak érzed magad, mint a hosszú tél során bármikor, ám érdemes erőt venned magadon. Egy-egy hétvégi kirándulás, a szabadban töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj.

6. A reggeli: Az év minden napján fontos, hogy reggelizz, de tavasszal, amikor a fáradtság erőt vesz rajtad, talán még lényegesebb. Ha szervezeted nem kap lendületet a nap kezdetén, értelemszerűen nehezebben látod el feladataidat, kimerült leszel.

7. A jóga: Tulajdonképpen bármilyen rendszeresen végzett mozgásforma segít megszabadulni a tavaszi fáradtságtól. A jóga azért különösen szerencsés választás, mert nem csak testileg, de lelkileg is segít felkészülni az új évszakra.

8. A szauna: erősíti az immunrendszert és felpezsdíti a vérkeringést. Beindítja a test méregtelenítő folyamatait, így segít megszabadulni a tavaszi fáradságtól. Ha a hagyományos finn szauna túl meleg neked, próbálkozz az infraszaunával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik