Szórakozás

Hamis pénzzel akarta kifizetni közlekedési bírságait

huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )
huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )

Túl sok pénzt fizetett már ki közlekedési szabálysértésért, ezért hamisított magának egy húszezrest a 21 éves pápai férfi, ezzel pótolva a financiális hiányát.

G. Dávid még február 10-én, egy pápai benzinkút shopjában vásárolt cigarettát, az átadott húszezrest azonban az alkalmazott – a vízjel hiánya miatt – gyanúsnak találta. Ezt közölte a fiatalemberrel is, aki egy pillanatig sem szabadkozott, szó nélkül átadott egy másik bankjegyet.

Az eladó furcsának találta az esetet, ezért a vásárlás után hívta a rendőröket. A Pápai Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a férfi nyomára bukkantak. G. Dávid kezdetben azt állította, hogy az előző napi fizetésével kerülhetett hozzá a hamis pénz, a napokban azonban részletes beismerő vallomást tett.

Bűncselekményét vezetési stílusával, a közlekedési szabályok gyakori megszegésével magyarázta, mivel a kiszabott bírságokat édesanyja fizette ki helyette. A közelmúltban újabb büntetést kapott, ekkor támadt az ötlete, hogy a munkahelyén levő fénymásoló segítségével pénzt hamisít magának. Ezt a hamisítványt adta át a benzinkúton abban a reményben, hogy a visszakapott összegből – mely valódi pénz lesz – rendezheti a büntetést. A lefoglalt bankjegyet jelenleg igazságügyi szakértő vizsgálja- mondta a Fehérvár24-nek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik