Szórakozás

Feladta magát a pécsi polgármester lányának támadója

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányának feltételezett támadóját hétfőn.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta: a kifosztással és más bűncselekményekkel gyanúsított, 23 éves Ny. Zoltán letartóztatását egy hónapra rendelték el jogerősen. Az indoklás szerint a férfi elrejtőzött az eljárás elől, és esetében fennáll a bűnismétlés, továbbá a tanúk befolyásolásának veszélye is.

A rendőrség feltételezi, hogy a hatóság elől kilenc napig bujkáló és magát vasárnap feladó férfi volt az, aki április 5-én reggel, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta a 20 éves lányt. Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült: Ny. Zoltán a kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt az április 5-ei eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

A polgármester a lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott erről a megrázó témáról. “Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is” – írta a közleményben. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett Ny. Zoltánt, akinek kézre kerítéséért a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Országos Roma Önkormányzat is százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. A rendőrség rengeteg bejelentést fogadott, ellenőrizte az információk valódiságát, és több körözött bűnözőt is elfogott.

A lányt ért támadás is szerepet játszott abban, hogy múlt csütörtökön mintegy 250 ember tüntetett Pécsen az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért. Csizmadia Andrea főszervező beszédében az hangsúlyozta: szükség van Pécs közbiztonságának javítására. Hozzátette, az elmúlt időszak eseményei arra döbbentették rá, hogy bárhol bárkit érhet atrocitás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik