Szórakozás

Túlzsúfolt mikrobuszban utazott a körözött bűnöző

Kozuti-ellenorzes(1)(960x640)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)
Kozuti-ellenorzes(1)(960x640)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)

A megengedett hat helyett tizenhét ember ült egy mikrobuszban, ami az M43-as autópályán közlekedett pénteken, ráadásul az egyik utas ellen három elfogatóparancs volt kiadva.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztály járőrei Makó irányából Szeged felé haladtak, amikor felfigyeltek egy román rendszámú mikrobuszra, ami első ránézésre is túlzsúfolt volt – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Ford Tranzitot kivezették a maroslelei benzinkútra, ahol a jármű okmányaiból kiderült, hogy abban csak hatan utazhattak volna szemben a benne ülő 17 fővel. A rendőrök a törvényben biztosított maximális helyszíni bírságot, 50 ezer forintot szabtak ki a 20 éves román állampolgárságú sofőrrel szemben.

Az egyenruhások ellenőrizték a Ford utasait is, akik közül egy 36 éves román állampolgárságú nőről kiderült, hogy vele szemben három elfogatóparancs van érvényben többek között kifosztás bűntettének elkövetése miatt. A rendőrök a nőt a fogdára vitték, további sorsáról a körözést elrendelő hatóságok döntenek. A mikrobusszal csak a sofőr által kiválasztott hat ember folyathatta útját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik