Szórakozás

Vissza a jövőbe! Feltalálták az időgépet!

Legalábbis ezt állítja egy iráni tudós, bár találmánya sokkal inkább jóslásra, mintsem időutazásra alkalmas. A szoftver képes előre megmondani, mi fog történni velünk a következő 8 évben.

Az iráni Stratégiai Találmányok Központjának igazgatója, Ali Razeghi szerint: a jövőt hozza el nekünk, nem pedig a jövőbe visz találmánya. Állítása szerint tíz éven keresztül dolgozott a szoftveren mely egy bonyolult logaritmus alapján jövendöli meg a jövő eseményet.

A program egy személyi számítógépen is futtatható, ám tömeggyártásra még nem alkalmas. Megálmodója egyelőre nagyon bizalmasan kezel minden információt. Állítása szerint nem akarja, hogy a kínai kormány megszerezze a találmány műszaki leírását, mert akkor tömeggyártásába kezdenének – írja a The Telegraph internetes hírportál.

Razeghi elmondta azt is, hogy találmányával háborús lépéseket, árfolyamingadozást is meg lehet majd jósolni, mintegy 98 százalékos hitelességgel. Leszögezte ugyanakkor, hogy nem szeretné, ha az „idő-jós-gépet” önös érdekekre vagy rossz célokra használnák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik