Szórakozás

A nézők hangjával nevettet a Szomszéd Néni

A műsorban szerepet kapnak elefántok, kastélyok, húsevő növények és egy csodálatos vetítővászon is.

Egykettő, egyegykettő! Jó lesz! című műsorával lép a Dumaszínpadra április 30-án a Szomszéd Néni Produkciós Iroda egyik fele.

Az előbbieknek persze csak a hangjuk, mert valójában elég problémás lenne színpadra hozni őket. Tóth Szabolcs már jó ideje rögzít mindenféle zajt a diktafonjával, ugyanis ezek, valamint a nézői moraj is fontos szerepet kap majd első önálló műsorában.

A közönségre is számít, remélhetőleg közösen össze tudnak majd hozni egy szimfonikus művet, ezért is kéri Tóth Szabolcs a nézőket, hogy minden hangjukat hozzák el az előadásra, hangszerek, vagy legalábbis azok dallama biztosítva lesz. Az est során egyszer csak egy csodálatos vetítővászon is legördül, de erről többet nem akart elmondani a humorista, legyen meglepetés.

A műsor nem véletlenül debütál a hét második napján, ugyanis a keretet egy hétköznapi ember átlagos keddje adja majd meg az előadásnak. Egyszerű, mindennapi dolgokat láthat a néző megtörténni a színpadon, meghökkentő abszurd csavarokkal.

„Biztos mindenki mosott már fogat, szóval valamennyire tudnak majd a nézők azonosulni a helyzetekkel” – meséli Tóth Szabolcs.

A humorista évek óta gyűjtögette azokat az anyagokat, amelyek technikai okokból nem fértek be a Szomszédnéni Produkciós Iroda előadásaiba, de mindenáron színpadra kívánkoztak. Most gyűlt össze annyi, hogy egy egésszé formálódjon. Ezért azt sem zárta ki, hogy évek múlva újra megszülessen majd egy újabb önálló est, ahol megint levezetheti a felgyülemlett poénokat.

Hasonló indíttatásból alakult meg anno a Szomszédnéni Produkciós Iroda, valamint Vida Péter és Janklovics Péter közös kabaréja a Mikroszínpadon, amely egyébként ősszel újra jelentkezik majd.

„Nem klasszikus stand up, inkább egy kísérlet: humort teremteni nem hagyományos módon, a mikrofont és a vizualitást a végletekig kihasználva. Szeretném, ha a közönség és én a gondolatainkkal kommunikálnánk majd” – foglalja össze röviden az Egykettő, egyegykettő! Jó lesz! című önálló estjének lényegét Tóth Szabolcs.

Érdemes még áprilisban elcsípni az előadást, ugyanis legközelebb már csak ősszel lesz látható. Addig is – ahogy Tóth Szabolcs elárulta – tovább érlelődik a dolog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik