Szórakozás

Lecsukták a rablót ütlegelő rendőrt

Jogerősen tíz hónap börtönre ítélte, két évre felfüggesztve, a Győri Ítélőtábla kedden azt a rendőrt, aki öt éve Tatabányán hasba rúgott egy rablás elkövetésével gyanúsítható embert.

A másik feltételezett elkövetőt pedig gyomron vágta. A rendőrt kétrendbeli, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt találta bűnösnek a táblabíróság.

A másodfokon eljáró bíróság a határozatával megváltoztatta az elsőfokú döntést, amely a vádlottat 280 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú bíróság tényállását a táblabíróság megalapozottnak mondta ki. Eszerint a vádlott 2008. május 18-án Tatabányán, a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható emberek elfogásakor – rövid szóváltás után – minden előzmény nélkül hasba rúgta az egyik hátrabilincselt kezű feltételezett elkövetőt. Később a rendőrkapitányságon a másik gyanúsított felsőtestére több ütést mért, a combját pedig megrúgta.

A súlyosító ítélet kiszabásánál az ítélőtábla azt is figyelembe vette, hogy a rendőrség tekintélyét “hátrányosan érinti” az elkövető magatartása – közölte indoklásában Kovács Tamás tanácsvezető bíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik