Szórakozás

Százdollárosokat evett egy kutya, a kisebb címletet meghagyta

Öt darab százdolláros bankjegyet evett meg egy kutya az Egyesült Államokban. Válogatós lehet, mert egy egydolláros bankóra nem fájt a foga.

A 110 ezer forintnyi kár Wayne Kinkelt, a 12 éves golden retriever gazdáját érte. A kutya, Sundance akkor lakmározott be a dollárokból, amikor a férfi feleségével egy kiránduláson a lezárt kocsiban hagyta – a pénzzel együtt. Klinkel, miután felfedezte a pénz eltűntét, árgus szemekkel vizslatta ebe emésztési végtermékét. Sundance az ötszázból csak 200 dollárt adott vissza. Gazdája legyűrte viszolygását, megtisztította a viszonylag ép bankókat és várt tovább.

Hiába. Csak hónapokkal később – a minap – kerültek elő a maradék három bankjegy maradványai a kert végéből, miután elolvadt a hó. A férfi azokat is megtisztította, összerakosgatta és elment a legközelebbi bankba becseréltetni sértetlenekre a megviselt bankókat, ám elutasították. Utána megjárt még féltucatnyi pénzintézetet hasonló eredménnyel. Végül azt a tanácsot kapta, hogy juttassa el a bankócafatokat a szövetségi pénzverdébe és -nyomdába, ott majd kaphat értük csekket.

A sok fáradozás ellenére sem valószínű, hogy 500 dollárra szól majd a csekk, mivel nincs meg mindegyik százdolláros sorozatszáma – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik