Szórakozás
gyógyszer (pirula, nyelv, )

Nem akarja, hogy a patikus kutakodjon a múltjában?

24.hu
24.hu

2013. 04. 08. 13:00

Idén április 1-jétől a gyógyszerészek is követhetik gyógyszerszedésünket, kivéve akkor, ha az érintettek ezt megtiltják - írja a Házipatika.com.

2013. április 1-jétől a gyógyszert kiszolgáló gyógyszerész megismerheti a gyógyszerellátásban részesülő biztosított által, a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybevett, gyógyszereléssel kapcsolatos egy éven belüli adatokat – ide nem értve a mentális és viselkedészavarok kezelésére, valamint a szexuális úton terjedő betegségek kezelésére szóló gyógyszerekre vonatkozó adatokat. Ha ezt azonban nem kívánjuk engedélyezni, van megoldás.

Fontos, hogy a gyógyszerész a megismert adatokat semmilyen módon nem rögzítheti. Az adatbetekintés megtörténtét az érintettnek aláírásával igazolnia kell.

A szabálytól csak abban az esetben lehet eltérni, ha az adatbetekintés letiltását a http://www.magyarorszag.huTAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatásainak Betegéletút / Vénytörténet beállítások menüpontjában, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékes OEP területi hivatalaihoz eljuttatott, lemondó nyilatkozatot kitöltve jelzi a biztosított.

A korábbi letiltás feloldható a TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatásokat használva, vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékes OEP területi hivatalaihoz eljuttatott, mellékelt, feloldásra vonatkozó dokumentumot kitöltve.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.