Szórakozás

Vastolvajokat fogtak a polgárőrök Szentesen

magyar-rendorok(23)(960x640).jpg (rendőrök, magyarország, )
magyar-rendorok(23)(960x640).jpg (rendőrök, magyarország, )

A polgárőrök arra figyeltek fel, hogy két fiatalember egy kézikocsin egy pad vasvázát tolja az Attila utcában.

Feltartóztatták őket, majd hívták a rendőröket – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyszínre érkező egyenruhások elszámoltatták a fiatalokat, akik bevallották, hogy nem sokkal korábban egy szentesi söröző raktárából lopták el a vasdarabot. A két fiatalkorú ellen lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A kiadott személyleírás és körözés alapján a bejelentéstől számított negyed órán belül megtaláltak a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy idős, zavart embert, aki szombaton betegsége miatt elindult otthonról, majd céltalanul gyalogolt a városban. A rendőrök otthonába szállították a férfit és átadták családjának.

78 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az elmúlt 24 órában a polgárőrséggel együttműködve Röszke és Tiszasziget külterületén. A határsértők 14 csoportban összesen 13 – főként afrikai – országból érkeztek. Az elfogottak között 13 gyermek is van, őket négy felnőtt nő kísérte. Tiszaszigeten egy helyi lakos hívott fel egy szolgálaton kívüli rendőrt azzal, hogy egy gyanús autót látott mozogni a településen. A bejelentés alapján a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Szőregen intézkedtek a szerbiai sofőrrel szemben, aki négy koszovói illegális migránst szállított. A gépjármű vezetője ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik