Szórakozás

Tovább csúszik a partfal Kulcson

Megcsúszott a felázott löszfal a sok eső miatt Kulcson és Ercsiben is.

A Fejér megyei Kulcson a partfalcsúszás miatt összeült a dunaújvárosi járás helyi védelmi bizottsága április 5-én, pénteken délelőtt. A település üdülőrészében, a Sőtér sétányon tegnap tovább süllyedt a löszfal, és a hajóállomás fölött is csúszik a meredek partfal az alsóbb ingatlanok felé.

A védelmi bizottság geotechnikai szakértő véleményére alapozva feladatokat határozott meg az önkormányzat és az állampolgárok részére egyaránt – mondta Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a Fehérvár24-nek.

Az érintett területeken naponta mérni kell a vízszintet a figyelő kutakban, valamint az ásott kutakban. A hajóállomás feletti területen szintén napi rendszerességgel mérni szükséges a mozgó talaj és az épületek közötti távolságot. A talajsüllyedés a lakosságra egyik helyszínen sem jelent közvetlen veszélyt. Emellett Kulcs polgármestere II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a településen.

Fejér megyében reggel óta háromszor riasztották vízeltávolításhoz a hivatásos és önkormányzati tűzoltókat. Polgárdiban egy családi ház pincéjében körülbelül nyolcvan centiméter magasan gyűlt össze a víz, amely a kazánt veszélyeztette. Bodajkon egy társasház alagsorába, Móron egy családi ház pincéjébe tört be a víz. Mindhárom helyszínen a tűzoltók kiszivattyúzták a vizet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik