Szórakozás

Mennyire volt józan a húsvét?

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség a megye közútjain az ünnep alatt: íme a Józan húsvét akció Fejér megyei mérlege.

Az autósok, biciklisek az elmúlt hétvégén nagyon sok egyenruhással találkozhattak a közutakon. A cél az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt.

Fejér megyében a rendőrök március 29-e és április elseje között összesen 628 esetben szondáztatták meg a járművezetőket. Közülük 11 gépkocsivezetőről és 6 kerékpárosról derült ki, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt volán mögé, illetve biciklire ült. A vezetői engedélyt a helyszínen 5 esetben vették el.

A rendőrök 119 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, míg 21 alkalommal szabálysértési feljelentéssel éltek a szabályszegővel szemben. Tíz esetben büntetőeljárást kezdeményeztek. Ebből nyolcszor ittas járművezetés miatt.

Nem csupán ittas vezetőket szűrtek ki a rendőrök, 234 esetben indult közigazgatási hatósági eljárás különböző közlekedési jogsértések miatt.

A hosszú hétvégén a fokozott rendőri jelenlét preventív hatásának is köszönhetően személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset Fejér megyében nem történt – olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik