Szórakozás

Munkatársát súlyosan bántalmazó férfi pere kezdődött el Szegeden

Életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta munkatársát a Villeroy&Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi gyárában az a férfi, akinek pere szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

A vád szerint a jelenleg 25 esztendős vádlott kollégájával, a későbbi sértettel együtt a hódmezővásárhelyi gyár készárujavító üzemében dolgozott. A javításra szoruló szaniterek portalanítására hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak.

2011. július 24-én a reggeli órákban a sértett, megviccelendő a vádlottat, a levegőpisztollyal 30-40 centiről a vádlott dereka, feneke felé fújt, a férfi azonban nem sérült meg. A vádlott ezt viszonozni kívánta, ezért hátulról lefogta a sértettet, földre rántotta, majd a hason fekvő, rövidnadrágban levő sértett végbélnyílásához rakta a levegőpisztoly, és azzal a férfi végbelébe fújt.

A sértett sokkos állapotba került, rosszul lett, hasa felpuffadt, hányt. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi bélfala több helyütt megsérült, át is szakadt, és szövődményes hashártyagyulladása is kialakult. A sértett gyógyulása több hónapig tartott, majd 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála.

A vádlott meghallgatása során elmondta, nagyon sajnálja a történteket, nem akart komoly sérülést okozni kollégájának. Úgy fogalmazott, “csupán egy pillanat műve volt az egész”, dulakodás, esés közben véletlenül húzta meg a pisztoly ravaszát.

A sértett elmondta, komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt terjesztett elő. A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik