Szórakozás

Fejszével kopogtatott

Egy fejszével felszerelkezve indult haragosa házához az a férfi, aki az egész családot gyilkossággal fenyegette. Végül csak az ablak tört be, de így is előzetesbe került a támadó.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen garázdaság és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás. A bíróság nem jogerős döntése alapján a gyanúsított az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 1 hónapig előzetes letartóztatásban marad -tudta meg a Szeged 24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert P.S. március 31-én este 9 körül a sértett mindszenti lakásánál jelent meg, és mivel vele haragos viszonyban áll, ittas állapotban kiabált az utcán. A sértett felhúzta a redőnyt, mire a gyanúsított a nála levő fejszével kitörte az ablak egyik szárnyát és azzal fenyegette a sértettet és családját, hogy megöli őket. A sértett kézfejét a szétrepülő üvegszilánkok felsértették. A sértett felesége értesítette a szüleit, akiket megjelenésükkor a gyanúsított szintén fejszével fenyegetett. A gyanúsított ezt követően az ingatlan kapujára és ablakára is ráütött a fejszével.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de jelenleg több büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban, melyeket részben a jelen ügy sértettjeinek sérelmére követett el. Erre tekintettel fennáll a bűnismétlés veszélye, az, hogy a gyanúsított ismét szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Attól is megalapozottan lehet tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával az eljárás sikerét meghiúsítani törekedne. Erre figyelemmel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be, ígya végzés nem jogerős.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik