Szórakozás

Pofátlan csalók az interneten

Az országban több tucat embert csaptak be internetes csalók, összesen másfél millió forinttal károsították meg őket- tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ferenczi Tímea elmondta: az egyik, napokban felderített esetnek idáig húsz áldozata van, mindannyian babakocsikat akartak vásárolni a világhálón. Az üzlet nem jött létre, a bolti árnál jóval olcsóbban árult eszközök az átutalt pénz ellenére nem érkeztek meg a megrendelőkhöz.

Az eladó előre utalást kért, amikor pedig a vásárló személyes találkozón akarta átvenni az árut, megszakította a kapcsolatot. A balatonalmádi nyomozók eljutottak az ügy gyanúsítottjához: az asszony  elismerte a bűncselekményt, vallomása alapján pedig több olyan esetre derült fény, amelyeket a rendőrkapitányságon folyó eljáráshoz lehetett csatolni – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a becsapott hölgyek között több vidéki kismama is van, Szentgotthárdtól Nyírbátorig számos helyen tettek feljelentést az átvert nők.

A másik csalást egy nő és egy férfi követte el: márkás telefonokat, táblagépeket hirdettek meg, s hitelesség kedvéért a személyes átvételt ajánlottak fel, azonban arra ügyeltek, hogy annak helye messze essen a vásárló lakhelyétől, így a vevő végül maga javasolta, hogy inkább átutalja a készülék árát; fizetés után azonban a készülék már nem érkezett meg a megrendelőhöz – tájékoztatott Ferenczi Tímea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik