Szórakozás

Kezdjük el a tavaszi megtisztulást!

masszázs (wellness, masszázs, )
masszázs (wellness, masszázs, )

Sonka, tojás, habos sütemények, na meg a locsolkodást kísérő koccintások elmaradhatatlan kellékei a húsvétnak. Nehéz ellenállni a kísértésnek, aztán az ünnep után jön a lelkiismeret-furdalás. Ez viszont remek alkalom egy kis "tavaszi megtisztulásra".

Hosszú távon az lenne a legcélravezetőbb, ha a megelőzés jegyében az ünnepek alkalmával is megpróbálnánk egészségesebb ételeket fogyasztani-írja a HáziPatika.

Az ünnep után pedig engedjünk egy kis pihenést az emésztőrendszerünknek, és már néhány nap alatt érezni fogjuk az eredményét: több energiánk lesz, fittebbek, szellemileg is frissebbek leszünk, emésztésünk helyreáll, és könnyebbnek érezzük magunkat – javasolja dr. Kuklis Eszter, a Budai Egészségközpont Selfness Programjának orvosszakmai vezetője, életmód tanácsadó.

“Többféle módszert is bevethetünk, de mielőtt bármely kúrába belekezdünk, kérjük ki szakember véleményét, hogy a számunkra legmegfelelőbbet választhassuk ki. Salaktalanítást és tisztítást végezhetünk diétával, vagy elősegíthetjük a folyamatot L-karnitin tartalmú zsírégető, króm és kolin tartalmú anyagcserét kiegyensúlyozó készítményekkel is.

Az ananászban található bromelainnal, a papayában megtalálható papainnal, Pu-Erh teával vagy akár egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajtával, a spirulinával is előmozdíthatják a megtisztulást. Mindezek mellett különböző fizikai módszerek is segíthetnek: masszázsokkal, moxa terápiával javíthatjuk a kúra hatékonyságát. A természetes öntisztítást támogathatjuk homeopátiával, de egy néhány napos böjt is látványos eredményt hozhat” – mondta el a szakértő.

A cikk folytatásához kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik