Szórakozás

Útlezárás az áradás miatt

A 81-es főutat Fehérvárcsurgóval összekötő, 8205-ös jelű utat elöntötte az áradó Gaja patak vize, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai lezárták. Fehérvárcsurgót Bodajk felől tudják megközelíteni.

Vízelvezető árkokban és pincékben felgyűlt víz eltávolítása miatt vasárnap kilenc, hétfőn 16 óráig hat alkalommal kérték a katasztrófavédelem hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységeinek, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek segítségét Fejér megyében-tájékoztatta a Fehérvár24-et a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A legtöbb bejelentés Bodajkról és Mórról érkezett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden újabb csapadék várható. A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy a belvíz és a csapadékvíz hatékony, szabályozott elvezetése, a károk megelőzése érdekében rendkívül fontos a belterületi árokrendszerek takarítása. Április 1-jén, hétfőn Fejér megyében ár- és belvízi védekezés nem történt.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján a Szent László-patak és a Váli-víz vízszintje tetőzés körüli szintet ért el, medréből nem lépett ki. A fehérvárcsurgói víztározó és a Gaja-patak vízszintje csekély mértékben emelkedett-mondta Szabó-Bisztricz Anett a Fehérvár24-nek.

A Magyar Közút Nzrt. tájékoztatása szerint a 81-es főutat Fehérvárcsurgóval összekötő 8205-ös út továbbra is le van zárva. Fehérvárcsurgót Bodajk felől lehet megközelíteni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő késő estétől kedd reggelig sokfelé várható talaj menti fagy, de északon két méteres magasságon is számítani kell fagyra. Kedden délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a nyugati határnál és a Bakonyban havas eső, havazás is lehet. Főként délen jelentős mennyiségű csapadék várható. Az északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik