Szórakozás

Judoval edzi kislánya memóriáját Krizsó Szilvia

Különös módját választotta kislánya fejlesztésének az ismert tévés. Beíratta judozni hétéves gyerekét, hogy így fejlessze Luca memóriáját.

„A baráti körünkben volt egy házaspár, akik szintén judozni íratták be a kislányukat, és láttuk, hogy milyen sokat fejlődött” – meséli Szilvia, aki ezt követően határozta el, hogy Lucát is rendszeresen elviszi az edzésekre.

Fotó: Sándor András

„A küzdősportok nagy előnye, hogy a jobb és a bal agyféltekét egyszerre mozgatja meg, s ezáltal sok egyéb képesség is kifejlődhet. Arra gondoltam, Lucának jót fog tenni a cselgáncs, hiszen ez olyan, mint az iskolai előkészítés. Arról nem beszélve, hogy így az alakja is formálódik, és ez sem utolsó szempont.”

Krizsó Szilvia annak idején számos tudósról készített portréfilmet, és az interjúk során derült ki, hogy mindegyikük sportolt. „Ezek az emberek gyerekkoruktól fogva rendszeresen mozogtak. Biztos vagyok benne, hogy a sport serkenti az agyat, és a memóriát is edzi. A judo fejleszti a koncentrációt, és a figyelmet. Néha, amikor nézem Lucát az edzésen, döbbenten veszem észre, hogy sokszor hátul is kell legyen szemük, hiszen annyi felé kell figyelni. Minden oldalról jöhetnek a támadók.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik