Szórakozás

Gordon Ramsay-től tanulta a fegyelmet a magyar séf!

Az utcáról kopogott be Gordon Ramsay egyik londoni konyhájába Palotai Csaba.

Az utcáról kopogott be Gordon Ramsay egyik londoni konyhájába Palotai Csaba, Az étterem harcosai harcos főszakácsa. A VIASAT3 gastroreality-jének séfje azóta dolgozott már Manchesterben és Párizsban is, de a legszívesebben azokra az időkre emlékszik vissza, amikor a kőkemény Ramsay-nél húzta az igát, pontosabban forgatta a fakanalat.

„A mai napig bárki besétálhat az étterme konyhájába, de aki hosszú távon ott akar dolgozni, annak bizonyítania kell. Alulról küzdöttem fel magam én is, kezdetben csak a mosogatást bízták rám, aztán egyre többet és többet. Ramsay minden nap körbejárta az éttermeit, eljött hozzánk is, kezet fogott velünk. Talán négyszer láttam „nagyjelenetet”, amikor valamiért felkapta a vizet és ordítani kezdett” – mondta a Vinopolis séfje.

Palotai Csaba nem félt Ramsay-től, hiszen ő is hasonlóan vélekedik a fegyelemről, mint a sztárséf. „A konyhában rendnek kell lennie. Végtelenül kulturált embernek ismertem meg a sztárszakácsot, de osztom a véleményét, hogy a fegyelemre oda kell figyelni” – jelentette ki Palotai.

Akárcsak Ramsay, a Vinopolis főszakácsa is erős akaratú, öntörvényű ember, Az étterem harcosai következő epizódjában a nézők is szemtanúi lehetnek annak, hogy milyen vehemenciával száll szembe még a főnöke akaratával is. Főzőversenyre hívta Szente Zsolt étterem tulajdonost, hogy eldőljön, melyikük fogása kerüljön fel a menüre, ráadásul a vesztesnek a nap végén nadrág nélkül kell majd hazatérnie.

„Ritkán engedek az álláspontomból, főleg, ha szakmai kérdésről van szó. Nem szépítek, mindenkinek elmondom a véleményemet. Hogy ebben az esetben nekem volt-e igazam, az majd kiderül” – mondta Palotai.

Az étterem harcosai egy elegáns budai étterem kulisszatitkaiba enged betekintést az ott dolgozók szemszögéből. Ünneplő sztárok, kényes vendégek, és a sütő forrósítják a levegőt a Vinopolisban. A konyhai feszültséget ugyanúgy átérezhetik a nézők, mint a tulajdonos nehéz döntéseit és a stáb szakmai és magánéleti küzdelmeit. Egy a lényeg: minden vendég és a néző is elégedetten álljon fel.

A vadonatúj sorozat, Az étterem harcosai szombaton 18:30-tól a VIASAT3 műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik