Szórakozás

Vastaps és születésnap az Újszínház premierjén

Hatalmas sikerrel debütált a Bodnárné című új darab.

Óriási sikerrel debütált hétvégén a Bodnárné című Németh László-dráma az Újszínházban. Miután legördült a függöny, a közönség hosszú percekig ünnepelte vastapssal a darab szereplőit, Bánsági Ildikót, Jánosi Dávidot, Beszterczey Attilát, Bátyai Évát és Nagy Zoltánt, valamint a színmű rendezőjét, Dózsa Lászlót. A Bodnár Jánost alakító Jánosi Dávid számára duplán különleges volt az este, hiszen a bemutató utáni fogadáson nemcsak a premiert, hanem születésnapját is ünnepelte a színész, a színház többi művésze, barátai és családtagjai körében. Az este fényét továbbá számos prominens személy jelenléte emelte, többek között Mádl Dalma, Kondor Katalin, Kerényi Imre, Czakó Gábor, Kovács P. József valamint Németh László örökösei.

Hétvégén mutatta be az Újszínház legújabb drámáját, a Bodnárnét. Németh László egyik legmegrendítőbb művét immáron második alkalommal állította színre Dózsa László színész-rendező. A címszerepben Bánsági Ildikó bravúros alakítást nyújtott és mellette Jánosi Dávid, Beszterczey Attila, Bátyai Éva, Nagy Zoltán, Maros Gábor, Brunner Márta, Nemes Wanda, Gyürki István, Varga Ádám és Ifj Farkas Sándor is remekül helyt állt kicsit sem könnyű szerepében. A darab teltházzal és óriási, zajos közönségsikerrel debütált: a nézők hosszú percekig tartó ovációval ünnepelték a színművet és annak alkotóit.

Az előadásra meghívást kaptak Németh László örökösei, illetve számos hazai közéleti személyiség, többek között Mádl Dalma, Kondor Katalin, Kerényi Imre, továbbá Czakó Gábor és Döbrentei Kornél írók. A bemutatóra a teátrum művészei közül is többen kíváncsiak voltak. A közönség soraiban felfedezhető volt például Tordai Teri, Kautzky Armand és Bicskey Lukács valamint az igazgató, Dörner György is.

Az ifj Bodnár Jánost alakító fiatal színész, Jánosi Dávid számára a bemutató dupla ünnepnek számított, hiszen nemcsak a premiert, hanem születésnapját is aznap ünnepelte művésztársai, barátai és családtagjai körében. Az előadást követő fogadáson a színészt léptem-nyomon megállították, hogy gratuláljanak remek alakítása, valamint születésnapja alkalomból. Jánosi Dávid olyannyira népszerű volt az este folyamán, hogy Dörner György, a színház igazgatója is alig bírta „elkapni”, hogy felköszöntse.

A mély érzelmekkel teli, komoly lélektani kérdéseket fejtegető dráma kihagyhatatlan mindazok számára, akik már ismerik Németh László műveit vagy pont azért, mert még nem volt szerencséjük azokhoz. A színház vezetése és az alkotók reményei szerint az előadás hosszú ideig jelen lesz az Újszínház repertoárján, látván a pénteki premier fogadtatását, erre minden esély megvan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik