Szórakozás

Meghosszabbította a bíróság a Hummer sofőrjének előzetes letartóztatását

Április 12-ig jogerősen meghosszabbította a Szegedi Törvényszék annak a 34 esztendős osztrák férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint tavaly október 11-én Apátfalván Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt.

Az osztrák férfi ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt.

A végzés indokolása szerint az elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára – a férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság –, valamint arra tekintettel, hogy az osztrák állampolgárságú gyanúsítottnak magyarországi kötődése nincs, alaposan tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől.

A bűncselekmény jellege, valamint a gyanúsítottnak a tanúkhoz fűződő ismertsége miatt fennáll annak veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén befolyásolásukkal, megfélemlítésükkel meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik